DIY Børnepasning om samsovning

Hvorfor Lolland??

20170625_213042Ja, det er nok et af de spørgsmål jeg møder oftest, selv af dem der bor hernede. Og før vi flyttede var argumentet, at vi gerne ville have muligheden sådan rent økonomisk for at, den ene af os altid ville have muligheden for at blive hjemme med børnene, dertil skal det nævnes at min mand er ufaglært og det hovedsageligt er hans løn vi lever af i hvert tilfældet i de første år. Vi ønskede ikke at gældsætte os, så det hus vi skulle købe, skulle gå sådan nogenlunde lige op, med den lejlighed vi havde. Så vi kiggede rundt på ejendomsmæglernes hjemmesider og kunne ret hurtigt godt se at Lolland var der langt flere kvartdartmeter for pengene.

Min mand er fra Jylland så det var naturligvis også oppe og vende som en mulighed. Af hensyn til den smule familie jeg havde tilbage, blev vi enige om at blive inden for overskuelig kørsel til købenshavnområdet, så Lolland blev det sted hvor vi fandt drømme huset. Og vi fik en gård på 3400 kvm med gode stalde, lade og et hus i fornuftig stand på 239 kvm til under en million. Det var ikke nødvendigt med meget plads, men noget vi prioriterede sådan at vi også kunne have alenetid hver især og sådan at der ville være plads til vores gæster, da de færreste trods alt kører turen til Lolland fra feks København bare for en kop kaffe, de overnatter gerne.

Og ja det har vi og vi har ikke fortrudt det et eneste øjeblik. At være så tæt på naturen, mine naboer er grønne marker og skov (når ja en skør og skøn fyr ved navn Arthur), jeg har hver aften en uforstyrret stjernehimmel. Omgivelserne er fantastiske og til tider overvældende med al den ro, det er balsam for sjælen.

Lolland er nok for de fleste kendt for at være social skraldespand for de københavnske kommuner , hvor man i en årrække har rådet og bestukket udsatte og utilpassede grupper af mennesker til at flytte hertil. Naturligvis også den ret så usmagelige “dokumentar” TV2 lavede for et par år tilbage. Lolland er også kendt for at være den kommune hvor Brønderslev familien boede, før Brønderslev. Så når man siger at man er københavner kan der sagtens blive skævet lidt til én, indtil at de hører at man har købt et hus har og ikke er en forflytning. Der er så mange farverige, passionrede og innovative personligheder, da jeg var barn arbejdede min mor på Vesterbro, før det blev moderne, dengang hvor der var alt fra direktøren til luderen på gade hjørnet, nok mest af sidstnævnte og der var plads til alle og folk hilste på hinanden. På den måde kan Lolland godt minde mig og mit barndoms vesterbro, hvor jeg altid følte mig tryg, alle kendte hinanden, sådan er det også her. Derudover er Lolland hjemsted for en masse succes historier om seje mønsterbrydere og stærke iversættere. Her er højt til loftet og plads til de fleste. Her ser man hinanden i øjnene hilser man på hinanden. Her føler jeg mig hjemme. Lolland er skøn og jeg håber at alle en dag får mulighed for at opleve det Lolland jeg kender, jeg glæder mig til at dele ud af vores lollandske eventyr.

 

2 kommentarer

  • Stine

    Hjertelig velkommen til Lolland

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Frabypigetilbonderoev

      Mange tak for det Stine, selvom det er snart 2 år siden vi flyttede herned, er jeg stadig meget betaget.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Børnepasning om samsovning