Derfor stillede jeg op til debatten

Keder du dig ikke?

Vi tager os rigtig god tid, selvom det kræver øvelse.

Jeg har jo lovet at jeg vil forsøge at besvare nogle af alle de spørgsmål som jeg og andre hjemmepassende forældre bliver mødt af. Jeg kan naturligvis kun svare på hvad vi laver og af den vej opklare og måske inspirere andre til, hvordan det kan fungere. Dette indlæg handler om hvad vi får tiden til at gå med.

 

Hvad laver I egentlig ude på den gård? Ja det må man nok spørge om, ikke mange uger er ens, men der er dog fællestræk.

Hvordan en hjemmepasser uge ser ud, er ganske forskelligt, vi tager på en del ture efter behov og interesser. Ikke mindst så tilpasser vi os fars arbejdstider, så han også kan være med, så meget som muligt.

Jeg forsøger alligevel her at give et indblik i en uge , så du kan få et indblik i vores hverdag. Vi står jo op hver dag når børnene vågner, min mand når vækkeuret ringer, men ellers når ungerne mener at det er tid. Så tænker du måske at vi er velsignet med børn som vågner hen af kl 8 eller senere, men bare rolig, mine børn vågner som regel mellem kl 5.30-6.30 og så er dagen ligesom i gang. Så har vi et relativt stort dyrehold efterhånden som også skal have mad og frisk vand, som vi jo naturligvis passer hver dag, når vi selv har fået mad i maven og tøj på. Men derudover laver vi f eks.

Mandage

har vi indimellem legekammerater på besøg, venner som får lov til at holde fri fra vuggestue og børnehave. Det er altid dejligt at få besøg af dem, ungerne leger så fint sammen, naturligvis er der konflikter som alle andre børn i de aldersgrupper. Det meste af tiden når vi har legekammerater på besøg er der dømt fri leg, det vil sige at jeg naturligvis tjekker om alle mand er til stede og at ungerne ikke har gang i paraply udspring fra 1.sal, hjælper til med støvler og overtøj når de løber ud. Jeg træder til hvis de ikke selv er i stand til at løse konflikterne. Det er dog meget sjældent at jeg eller min mand blander os i eller arrangerer bestemte aktiviteter for børnene og deres venner. Når vi gør er det gerne perlekæder eller halskæder, kreativt arbejde eller når vi læser højt. Det gør vi gerne hver dag, gæster eller ej. Men mandage er tit en afslapnings dag, fordi at vi, som så mange andre har planer i weekenderne.

Tirsdage

Kan som mandag være stille og rolig hjemmedag, hvor vi blandt andet leger skole, børnene vælger et emne og så lærer vi om det til vi ikke gider mere. Så er det også gerne dage som disse, hvor vi får trænet cykling, hoppet på trampolin, leget i sandkassen, tegnet, leget med lego og andre gange tager vi på ture til f eks biblioteket. Derefter kommer aftensmad og puttetid, vores børn bliver som regel puttet mellem kl 18-19. Der er de meget trætte og samtidig er det praktisk sådan at vi voksne også får lidt frirum til alt det andet vi også skal, som for eksempel at være kærester.

Onsdage

Hver onsdag er legestuedag. I lolland kommune er legestuerne forbeholdt dagplejemødrene, så dem kan vi ikke benytte os af. Heldigvis har lolland en ukåret heltinde, Annette, som selv driver den private forening Legestuen Lolland helt gratis for hendes medlemmer, selvom de fleste, for ikke at sige alle, nok gerne bidrog med lidt. Hun driver legestuen af private donationer i form af legetøj og penge i nogle lokaler på en nedlagt skole i Sandby. Der er altid kaffe på kanden, mælk og saft til ungerne, masser af frisk frugt og plads til ALLE, uanset alder, status eller etnicitet. Der er som regel ganske godt besøgt og er der fødselsdag, har Annette altid, pyntet op og købt en gave fra legestuen.

Senere kører vi til dans, Elisabeth har gået til dans siden sommeren 2016 og nu er Regnar også begyndt. Det var lidt svært at vurder om han vil holde fast, men vi gør den her korte sæson færdig og ser an. Vil han ikke gå til dans, så er det helt fint. Elisabeth fortsætter ufortrødent og er ved at være ret stærk i vals, cha-cha-cha, jive og quick step. Men mellem sæsonerne vurderer vi om de skal blive eller prøve kræfter med nye ting.

Torsdage

Vi har efterhånden også faste torsdags rutiner. Vi skynder os gerne op og ud til dyrene, så vi kan køre til Stege på Møn for at lege med nogle af vores bedste hjemmepasser venner. Der er vi og hygger os og leger på kryds og tværs både inde og ude. Lige indtil at jeg oftest kommer til at kigge på uret og kommer i tanke om at vi jo egentlig også skal hjem og lave aftensmad.

For om torsdagen har vi  “torsdags klubben” som egentlig er det ene par fra min mødregruppe, fra da vi flyttede ned og Regnar var baby. Vi fandt hurtigt hinanden og spiser så vidt muligt sammen hos os, hver torsdag, hvor de kommer efter arbejde/skole/institutioner med deres 3 søde piger. Så bliver der leget og kælet dyr i stalden, mens vi voksne vender stort og småt.

 

Fredage

 

Fredag er legeland dag hos os. Vi har en fast aftale med et legeland om at vi må komme på bestemte dage i et bestemt tidsrum. Til gengæld får vi rabat på prisen. Det er en god aftale og vi er meget glade for den. I legelandet mødes vi med andre hjemmepassende familier og leger til vi ikke kan mere. Som regel tonser ungerne rundt og vi voksne får lidt tid til at vende stort og småt.

Så er vi begyndt at have en tradition for at holde “fredags bio”, som betyder at vi kører på biblioteket og låner en tegnefilm. Jeg forsøger at vælge nogen, hvor begge børn kan være med såsom “dyrene i hakkebakke skoven” og “løvernes konge”.

Så blander vi lidt slik og popper måske endda popcorn.

 

Weekender går som sagt som de fleste andres, men vi keder os sjældent. Vi øver os, faktisk I at sige fra, for netop at give plads til at vi bare kan sidde i græsset imens vi plukker mælkebøtter og kigge på skyer. Tale om hvor vi alle sammen kommer fra og hvad der mon sker, når vi skal bort igen. Tid til at gå langs stranden med hunden eller en tur i skoven.

 

Hvad laver du om aftenen?

 

Lige nu bruger jeg jo en del tid på at skrive til bloggen, men jeg arbejder også på nye debatindlæg til aviser. Jeg får planlagt og koordineret legeaftaler, indkøb og den slags. Jeg får kigget på min mand og bliver mindet om, hvorfor at det lige netop skulle være ham jeg skal tilbringe resten af mit liv med.

Men vi har jo ud over børnene hjemme også et dyrehold i stalden, hvor der skal muges ud og den slags. Det skal der i øvrigt også i hjemmet.

Det sker også at jeg kører mig en tur (hvis min mand er hjemme) ud til en veninde. Og så ser jeg serier og interessante tvprogrammer.

 

I vintersæsonen har vi gerne flere sportsgrene pr barn, som fylder eftermiddagen og tidlige aftentimer, som jeg har beskrevet i mine indlæg om socialisering.

 

I næste indlæg vil jeg besvare spørgsmålet “skal du ikke ud og bidrage til samfundet?”

 

Igen har du nogen spørgsmål, så skriv endelig en kommentar, min dør er åben ❤

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor stillede jeg op til debatten