Hvordan kan jeg undervise mine børn nu? 

Børnefødselsdag under lockdown

Sådan var der pyntet op aftenen forinden festen og bordet blev omdrejningspunktet for temaet. Det var ikke noget jeg biksede sammen på et par timer, men noget jeg spredte ud over flere, dage og fik på den måde børnenes hjælp.

Jeg vil egentlig ikke betegne denne blog som værende en DIY blog. 

Men når alle landets børn lige pludselig er hjemme og forældrene skal være pædagoger og lærer, samtidig med at vi ikke har frie tøjler til at arrangere legeaftaler og pasning. Så bliver os som hjemmepassede i forvejen og som er vant til at være sammen med børnene hele tiden, fragtbåde på ukendt farvand. 

Jeg personligt deler meget gerne ud af den viden som jeg har erhvervet efter snart 4 år som hjemmepassende forælder, efter bedste evne. 

Vi flyttede væk fra alt netværk og siden da har vi gjort meget ud af vores fødselsdage, vi har huset fyldt med gæster, mange overnatter og der er pyntet op overalt og  kage i overflod.

Her i weekenden blev vores søn Regnar 4 år og på grund af lockdown blev det en noget anderledes fest, men fest det blev dér.

Jeg ved at mange andre børn også har fødselsdag i disse dage og jeg gerne dele hvordan vi håndterede det, sådan at dagen ikke kom til at handle om de manglende gæster, men om fest og sjov. Vi havde én enkelt gæst og det var fint. Vi har lovet ham en “rigtig” fest når alt dette er ovre.

Søstrene Grene (dette er en anbefaling og ikke reklame) har lige nu en masse festartikler og jeg faldt straks for deres drage/ridder tema, så jeg udvalgte elementer og begyndte at planlægge. Ungerne hjalp med mange af forberedelserne uden at få at vide hvad de forskellige ting skulle bruges til. 

Dette er et link til det katalog fra søstrene grene, som inspirede mig, der findes også et utal af fede tema online butikker, hvis man ønsker at gå lidt længere med temaet.

 

Vi skulle lave denne svævende drage og de blev så omdrejningspunktet.

Den er lidt anderledes end den i kataloget, men vi er godt tilfredse med vores Smaug

Vi fandt nogle forskellige sten på stranden og malede dem guld og klistrede “ædelsten” på. 

Strandsten i ny klæder

Vi brugte sort dug til at blænde vinduerne og skabe illusionen om at vores stue, nu var en dragehule. Bordet fik også en sort dug, pyntet med guld sten, lyskilde og ædelsten. Som om at dragen lå oven på skatten og ALLE ved jo at drager elsker deres skatte. 

Vi lavede en lille skattejagt her på ejendommen, Regnar modtog dette brev og så gik vi ud på jagt.

Jeg håber at I kan læse teksten, ellers så laver jeg gerne en transkribtion

Da vi havde fundet alle 4 sten gik vi ind med dem til dragen og modtog så dette brev, som sendte os afsted igen. 

Ja jeg skriver som en dreng i 2. Klasse 🙉🙊🙈

Det gode ved disse sten er at vi kan bruge dem igen og igen til gemmeleg, som de fleste børn trods alt godt kan lide. Og det er så fedt når børnene også vil gemme dem for os. 

Vi fandt naturligvis skatten

Skattekisten var fyldt med godter

Dagen efter var vi på en skovlegeplads med 2 venner og børnene havde så meget sjov ud af at skulle lede efter de her sten igen og så var der lidt kage rester som belønning.

Så tænker du måske, at vi kan sagtens med alt vores plads. 

På et mindre sted for eksempel en lejlighed i byen,ville jeg skrive at en skade var fløjet ind af vinduet og havde taget stenene og tabt dem under kampen med dragen. 

Man også bruge stenene til ligge på bunden af børnenes badekar og de så skal dykke ned efter dem, mulighederne er mange. 

Jeg håber at I kan blive inspireret til at holde jeres eget brag af en lockdown børnefødselsdag. 

Da min søn elsker farven blå er det billige point at få ved at farve kage og andet med Pasta farve som her.

Farvede pandekager er altid en sikker vinder, kom meget lidt i af gangen

Når man nu ikke kan få blå sodavand, så er det godt at man har i gemmerne til en Isbjørne drink

Og som sagt har du nogen spørgsmål så skriv, jeg laver ikke krea projekter med mine børn dagen lang, for det orker jeg ærlig talt ikke.

Samtidig kører jeg vikar som Sosu-hjælper og bliver kaldt ud fra tid til anden, passer denne blog, andre skriverier og jeg ligger også nogle timer min spirende coaching/mentor virksomhed. Så jeg forstå at det svært med børnene hjemme og at skulle arbejde samtidigt, spørg endelig hvis du har nogle spørgsmål enten i kommentarfeltet eller via mail. 

 

Jeg lægger også idéer op på min instagram og Facebook som hedder Meningsfuldt ❤🌱

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan kan jeg undervise mine børn nu?